La Vall Salina de Cardona 07/05/2022

El Geolodía de Barcelona d’aquest any el durem a terme a Cardona. En aquest itinerari, podrem veure de primera mà l’evaporació d’un antic mar de fa 35.3 milions d’anys i visitarem els afloraments de la vall salina que ens aproparan a la comprensió d’aquesta estructura geològica. ATENCIÓ! Tota la ruta és exterior, en cap cas entrarem dins la mina.

Geolodía és una iniciativa de divulgació en la qual es realitzen excursions geològiques de camp guiades por geòlegs, gratuïtes i obertes a tots els públics. Cada any es realitza un Geolodía por cada província el primer o segon cap de setmana de maig. Els Geolodías tenen lloc en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permeten veure aquests llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra sobre la qual vivim i dels recursos naturals de la qual depenem. Els qui participen comprenen també el valor del nostre patrimoni geològic i la necessitat de protegir-lo.

Geolodía vol acostar a la societat la geologia i la professió del geòleg. El lema de Geolodía, “Mira el que trepitges”, és una picada d’ullet per a mostrar que el sòl sota els nostres peus té els recursos que necessitem per a viure (aigua, minerals, petroli…) i que conèixer com funciona el planeta ens ajuda a prevenir els perills que poden afectar-nos (inundacions, terratrèmols, volcans…). A més, el que trepitgem conté la llarga història del nostre planeta, escrita en les roques i en el paisatge a manera de pàgines d’un llibre molt extens, que els geòlegs saben llegir i que val la pena conèixer i conservar. Geolodía mostra així que la geologia és una ciència atractiva, necessària i útil per a la societat.

Geolodía és una activitat organitzada per la Sociedad Geológica de Espanya (SGE), amb la col·laboració de la Associación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i amb el patrocini de nombroses entitats públiques i privades.

Més informació i a la web del Geolodía: https://geolodia.es/geolodia-2022/barcelona-2022

 

Creat per:

  • Judit Pons Riu i Alfons Fíguls (IREC)
  • Jordi Vilà i Íngrit Soriguera (Geòleg.cat)

 

Inscriu-te gratuïtament aquí!

 

Col·laboradors:

T'ha resultat útil?

Vota el post!

Valoració mitjana 5 / 5. Contador de vots: 1

Sigues el primer a votar

Comparteix-ho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.