


Navegació visual i cerca d'Esdeveniments
desembre 2019
Jornada Formativa del Programa del Cercle de Voluntaris de la Diputació de Barcelona (14/12/2019)
Xerrada teòrica sobre la formació i evolució de les cingleres típiques de l'Espai Natural de les Guilleries - Savassona. Jornada Formativa del Programa del Cercle de Voluntaris de la Diputació de Barcelona. Organitzat per: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals Fundesplai - Fundació Catalana de l'Esplai 40 places (totes esgotades)
Per saber-ne més »gener 2020
La formació dels paisatge geològic barceloní – Petits talents científics
Programa d’actualització científica per a mestres d’educació infantil i primària Petits talents científics és un programa que vol fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències de l’alumnat d’educació infantil i primària. L’objectiu és proporcionar als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajudin els i les mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l’aula i que permetin la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part…
Per saber-ne més »Itinerari geològic – IES Vic (16/01/2020)
Itinerari dissenyat exclusivament per l'IES Vic.
Per saber-ne més »Itinerari Geològic a Folgueroles – Escola Mossèn Cinto (Folgueroles 29/01/2020)
Itinerari Geològic a Folgueroles per els alumnes de l'Escola Mossèn Cinto. L'itinerari és una descoberta i interpretació dels fòssils i les roques marines d'aquesta localitat.
Per saber-ne més »març 2020
Itinerari Geològic al Coll de Palomeres – Escola Bellpuig (Sant Julià de Vilatorta 11/03/2020)
Itinerari Geològic al Coll de Palomeres per els alumnes de l'Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta. L'itinerari és una descoberta i interpretació dels fòssils i roques d'origen marí.
Per saber-ne més »Itinerari Geològic a Sant Martí Xic – IES Voltreganès (Sant Hipòlit de Voltregà 17/03/2020)
Itinerari Geològic a Sant Martí Xic per els alumnes de l'IES Voltreganès. L'itinerari és una descoberta i interpretació dels fòssils des de fàcies marines profundes fins a fàcies costaneres i platges.
Per saber-ne més »maig 2020
#Geolodía20 (Sant Martí Xic – 09/05/2020)
Geolodía és una iniciativa de divulgació en la qual es realitzen excursions geològiques de camp guiades por geòlegs, gratuïtes i obertes a tots els públics. Cada any es realitza un Geolodía por cada província el primer o segon cap de setmana de maig. Els Geolodías tenen lloc en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permeten veure aquests llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra sobre la qual vivim i dels recursos…
Per saber-ne més »octubre 2020
Descobrim el què trepitgem – Activitat gratuïta (Bufadors de Beví 17/10/2020)
Descobrim el que trepitgem! Geologia i riscos a la Serra de Bufadors de Santa Maria de Besora. Milions d’anys de processos geològics han format roques i han modelat d’una manera característica la comarca d’Osona. En aquesta sortida, des de Santa Maria de Besora fins a la Serra de Bufadors, s’interpretaran tots aquests processos i es farà una reconstrucció del paisatge de fa uns 40 milions d’anys i també de temps més recents. També es faran observacions de fòssils i d'identificació de roques. Ens reunirem al…
Per saber-ne més »novembre 2020
Taller de roques Online
Taller ofertat en el marc de "Nit Europea de la Recerca" A través d'aquest taller els petits investigadors aprendran a identificar els tres grans grups de roques i com és el seu cicle tot fent un taller amb xocolata. * Taller adreçat a un públic general i infants a partir de 8 anys. Podreu consultar el vídeo a partir del 28 de novembre al canal de Youtube de l'UDivulga (enllaç aquí).
Per saber-ne més »desembre 2020
Taller formatiu: Discontinuïtats, tectònica i terratrèmols. Recursos a l’aula.
Per a més informació poder contactar amb la Fundació Catalana de Recerca i Innovació (FCRI). La geologia és una ciència que estudia, entre altres temes, la dinàmica interna terrestre. En aquesta ciència, l’escala humana no hi sol ser present excepte en esdeveniments extraordinaris com ara els terratrèmols o les erupcions volcàniques. Es proposa, per a docents de Secundària, un taller per a la identificació de diferents tipus de discontinuïtats i els sismes que s’hi poden produir. Així mateix, d’una manera pràctica, oferim…
Per saber-ne més »