#Geolodía20 – Barcelona

El mar eocè – Un recorregut des del fons marí fins a les platges d’Osona

Sant Martí Xic (Les Masies de Voltregà, Osona) – 09/05/2020

 

Geolodía és una iniciativa de divulgació en la qual es realitzen excursions geològiques de camp guiades por geòlegs, gratuïtes i obertes a tots els públics. Cada any es realitza un Geolodía por cada província el primer o segon cap de setmana de maig. Els Geolodías tenen lloc en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permeten veure aquests llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra sobre la qual vivim i dels recursos naturals de la qual depenem. Els qui participen comprenen també el valor del nostre patrimoni geològic i la necessitat de protegir-lo.

Geolodía vol acostar a la societat la geologia i la professió del geòleg. El lema de Geolodía, “Mira el que trepitges”, és una picada d’ullet per a mostrar que el sòl sota els nostres peus té els recursos que necessitem per a viure (aigua, minerals, petroli…) i que conèixer com funciona el planeta ens ajuda a prevenir els perills que poden afectar-nos (inundacions, terratrèmols, volcans…). A més, el que trepitgem conté la llarga història del nostre planeta, escrita en les roques i en el paisatge a manera de pàgines d’un llibre molt extens, que els geòlegs saben llegir i que val la pena conèixer i conservar. Geolodía mostra així que la geologia és una ciència atractiva, necessària i útil per a la societat.

Geolodía és una activitat organitzada per la Sociedad Geológica de Espanya (SGE), amb la col·laboració de la Associación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i amb el patrocini de nombroses entitats públiques i privades.

Aquest any 2020 som els organitzadors del Geolodía20 a la província de Barcelona. Per a més informació, descàrrega de materials gratuïts, etc, podeu consultar la pàgina oficial del Geolodía20.

 

Degut al confinament del Covid-19, aquesta activitat s’ha anul·lat per aquest any i es realitzarà el 2021. 

 

Organitzadors:

Col·laboren:

Patrocinadors:

Col·laboradors Geolodia20 – Barcelona:

Comparteix-ho