Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

#Geolodía21 (Sant Martí Xic – 09/05/2021)

9 maig|09:00 - 17:00

Gratuït

Geolodía és una iniciativa de divulgació en la qual es realitzen excursions geològiques de camp guiades por geòlegs, gratuïtes i obertes a tots els públics. Cada any es realitza un Geolodía por cada província el primer o segon cap de setmana de maig. Els Geolodías tenen lloc en entorns de gran interès geològic i ofereixen una informació senzilla però rigorosa. Permeten veure aquests llocs amb “ulls geològics” i entendre com funciona la Terra sobre la qual vivim i dels recursos naturals de la qual depenem. Els qui participen comprenen també el valor del nostre patrimoni geològic i la necessitat de protegir-lo.

Geolodía vol acostar a la societat la geologia i la professió del geòleg. El lema de Geolodía, “Mira el que trepitges”, és una picada d’ullet per a mostrar que el sòl sota els nostres peus té els recursos que necessitem per a viure (aigua, minerals, petroli…) i que conèixer com funciona el planeta ens ajuda a prevenir els perills que poden afectar-nos (inundacions, terratrèmols, volcans…). A més, el que trepitgem conté la llarga història del nostre planeta, escrita en les roques i en el paisatge a manera de pàgines d’un llibre molt extens, que els geòlegs saben llegir i que val la pena conèixer i conservar. Geolodía mostra així que la geologia és una ciència atractiva, necessària i útil per a la societat.

Geolodía és una activitat organitzada per la Sociedad Geológica de Espanya (SGE), amb la col·laboració de la Associación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT) i amb el patrocini de nombroses entitats públiques i privades.

 

 

Col·laboradors:

Terradron

Grup de Naturalistes d’Osona

Universitat de Vic

Universitat de Barcelona

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Divulcat

Osona Turisme

Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM)

Museu del Ter

Vilà Corredoria d’Assegurances, SL

Comparteix-ho

Mostra els detalls

Data:
9 maig
Hora:
09:00 - 17:00
Cost:
Gratuït

Organitzadors

Sociedad Geológica de España
Associación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT)
Geòleg.cat

Recinte

Sant Martí Xic
Mas Serratosa
Sant Hipòlit de Voltregà, Barcelona 08512
+ Mapa de Google
Comparteix-ho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *